UNIEK IN EUROPA!! MX AIR TIME 2019 IS WEER EEN FEIT
  PINKSTER ZONDAG 9 JUNI 2019 IN BECKUM (NL)

  Pinkersterfeesten Beckum organiseert, na het succes van 2017 voor de 3e maal MX AIR TIME, powered by Volle Polle.

  Stel je voor: ronkende motoren op een vierhonderd meter lange baan met zo veel hindernissen dat de (Inter)nationale motorcrossers meer tijd doorbrengen in de lucht dan op de baan. Dat verklaart ook de naam van dit unieke motorcross evenement dat wordt gehouden tijdens de Pinksterfeesten op zondag 20 mei: MX AIR TIME Straight Rhythm Europe! Een uniek concept, dat in Europa nog niet eerder is vertoond. MX AIR TIME is afgeleid van een Amerikaans supercross evenement met meer bulten dan vlakke stukken. De deelnemers, die één tegen één racen, hangen dan ook meer in de lucht dan dat ze met de wielen op de baan zijn. Spektakel gegarandeerd! 

  Naast het feit dat MX AIR TIME in 2018 op een deels vernieuwd circuit gaat plaatsvinden wordt er door de organisatie hard aan gewerkt om het voor zowel het publiek als de rijders nog spectaculairder te maken dan de vorige edities. De organisatie heeft in samenwerking met Freddy Verherstraeten een spectaculaire baan neergelegd.  Het evenement wordt professioneel en vooral enthousiast aan elkaar gepraat door Kees van den Boomen, in de motorcrosswereld ook wel bekend als Kees de Omroeper.

  Veel internationale toppers hebben zich al ingeschreven en wachten op hun ticket om aan de start te verschijnen.

  Daarnaast is er dit jaar weer gezorgd voor voldoende vermaak voor het hele gezin op het ruim opgezette feestterrein met kermis voor de jeugd. Zowel ouders als kinderen kunnen daardoor nog meer genieten van motorcross van het hoogste niveau!  

  Spanning, sensatie en vermaak voor jong en oud. De gehele middag zullen toprijders uit het Europa strijden om de titel “King of Beckum 2018”. Vanaf 11:30 uur zullen de trainingen beginnen, waarna de pro klasse (SX1 en SX2) uit Nederland, België en Duitsland vanaf 14:30 uur 1-tegen-1 de strijd met elkaar aan gaan. In een afvalrace over 2 manches, 1 keer in de binnenbocht en 1 keer in de buitenbocht, blijven er uiteindelijk 2 coureurs over die rond 17:00 uur de finale rijden.

  Na al dit motorgeweld nog even nagenieten? Dat kan! Vanaf 17:00 uur ben je van harte welkom in onze feesttent met gezellig terras en buitenpodium, waar je kunt genieten van NOABERROCK! Locale bands zullen hierbij hun opwachting maken op het buitenpodium. Heb je daarna nog niet genoeg gekregen van Beckum? Blijf ’s avonds nog even voor het optreden van Black Tie Monkey Squad (voormalig leden van Beethoven)! Nieuw dit jaar is een extra tent, waar een Nederlandse avond plaatsvindt.

  naamloos-1.jpg
  2.jpg

  Motorcross van hoog niveau

  Afgelopen jaar wist Lars van Berkel deze titel in de wacht te slepen. Lars heeft dit jaar een druk programma waarbij de Europese Grand prix centraal staat. Desondanks heeft hij zijn deelname toegezegd en zal hij zijn titel dit jaar gaan verdedigen. In de MX2 klasse was Luca Nijenhuis afgelopen jaar de sterkste, hij heeft dit jaar de overstap gemaakt naar een zwaardere MX1 machine. Dit jaar zal hij de strijd aangaan in de koningsklasse van de motorcross.  Spektakel kan namens de organisatie dus worden gegarandeerd op 3 juni aanstaande in Beckum. In de komende weken zullen de definitieve deelnemers bekend worden gemaakt. De organisatie bepaald welke rijders van start zullen gaan, dus als rijders in zowel de locale hero als Pro klasse kan rijders zich inschrijven tot nader bericht.

  Grandioze afsluiter

  Wanneer de actie op de baan ten einde loopt zal de after party van start gaan met de DJ formatie Club Kroket en live muziek van de band Kroepin. Tevens zal de prijsuitreiking plaatsvinden in de nabijgelegen feest tent. Hier treffen crosser, publiek en locals elkaar op het feest dat afgelopen jaar werd beschreven als “Grandioos”. Goed om te weten!

  image003.jpg

  Programma en entree

  De trainingen beginnen om 11:30 uur en de wedstrijden starten om 14:30 uur.

  De entree is tot 12 jaar is gratis, boven de 12 jaar bedraagt de entree € 5,-.

  Kijk voor meer informatie over MX AIR TIME op:

  www.pinksterfeestenbeckum.nl en 
  www.mxairtime.nl

  pinksterfeesten.png
  vollepolle.png

  BECKUM

  HAAKSBERGERSTR. 152

  9 juni 2019

  11:30 - 17:00 uur

  Organisatie

  MX AIR TIME wordt in opdracht van Pinsterfeesten Beckum georganiseerd door Volle Polle.

  Volle Polle is de naam van een jaarlijks terugkerend evenement; Volle Polle: Hét auto- en motorsportspektakel voor iedereen die houdt van oerend hard crossen, muziek, feest en vooral een hoop gezelligheid! Twee dagen lang in Beckum de ultieme combinatie: Motorcross en autorodeo. Zaterdag werd de Twentecup verreden en zondag was de dag van de Autorodeo en bedrijfswagenklasse.

  Dit evenement werd jaarlijks georganiseerd door de vereniging CSB (Cross Sport Beckum). Een club fanatiekelingen met hart voor alles wat hard gaat op 2- en 4 wielen.

  In 2016 hebben de leden van Volle Polle een geheel nieuw concept bedacht en dit gepresenteerd aan Pinsterfeesten Beckum. Door samen de krachten te bundelen, heeft dit geresulteerd in het evenement MX AIR TIME. Komend jaar alweer voor de 3de keer!

  pinksterfeesten.png
  vollepolle.png
  pinksterfeesten.png
  monster.png
  grondverzet.png
  nozem.png
  weekend.png
  motul.png
  ontwerp en realisatie: studioteravest.nl